Invigning 11 juni 2019

 

 

Välkommen att vara med vid vår invigning, där du får möjlighet att se den allra första vätgastankstationen norr om Sandviken! Dessutom får du chans att själv testköra ett par spännande, utsläppsfria bilar.

 

INVIGNING PÅ NOLIA/SVEVIA, UMEÅ, TISDAG 11 JUNI 2019 

Du kommer att få ta del av ett viktigt tekniksteg på vägen mot ett utsläppsfritt samhälle. Infrastrukturen för vätgas som drivmedel i fordon växer utomlands för varje år genom mycket ambitiösa mål runt om i världen. Länder som Japan, Tyskland och USA är ledande. Även exempelvis Danmark håller sig väl framme medan Sverige ännu är långt efter. Globalt finns nu nära 400 stationer i drift eller under uppbyggnad. Av dessa finns endast fyra stationer i drift i Sverige: på Arlanda, i Mariestad, i Sandviken – och nu även i Umeå.

Innovationsföretaget Oazer har en vision och plan för att på ett smart sätt rulla ut detta i stor skala och därigenom kunna bidra till minskade utsläpp och en bättre värld för våra kommande generationer. Svevia, som är specialister på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur, är först ut med att dra nytta av denna klimatvänliga nyhet. Oazers tankstation gör det möjligt för Svevia att tanka bränslecellsbilar med vätgas och köra helt utan skadliga utsläpp.

Vid eventet, tisdag 11 juni, bjuder vi på en blandning av nyheter, fakta och visning av både bränslecellsbilar som drivs av vätgas (FC-EV) och det nya tankstationskonceptet. Allt under trygg ledning av Staffan Ling, som är klimatambassadör i Västerbottens län. 

PROGRAM

 

09.00 Välkommen till Nolia, Signalvägen 3, Umeå. Registrering, förmingel.

09.30 Kaffe/te och macka.

10.00 Klimatambassadör Staffan Ling hälsar alla välkomna.

10.15 Svevia och Oazer berättar om projektet – hur vätgasen äntligen nått även norra Sverige

10.45 Business Manager Åse Bye, PowerCell: ”Vätgastankstationen i Umeå – en viktig del i en stor omställning”

11.15 Professor Thomas Wågberg, Umeå universitet: ”Vätgasens roll nu och i framtiden”.

12.15 Lunch, mingel. Visning av bränslecellsbilarna Toyota Mirai och Hyundai Nexo(Sverigepremiär).

13.15 Avresa med buss till Svevia och visning av Oazers nya vätgastankstation.

14.00 Högtidlig invigning av den nya stationen.

14.45 Summering och samtal med Staffan Ling.

15.00 Avslutning hos Svevia. Möjlighet finns att åka buss tillbaka till Noliaområdet, där det blir eftermingel och möjligheter att provköra Toyota Mirai och Hyundai Nexo.

 

Är du intresserad av att medverka? Kontakta då Oazers Mikael Lindblad, senast 4 Juni, för en personlig inbjudan: telefon 070-639 19 81, e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.