Vätgas i Umeå 17 November 2017

 

Fredagen den 17 november genomförde OAZER och Svevia ett gemensamt event där vi informerade speciellt inbjudna gäster om det vätgasprojekt som vi nu genomför.

OAZER kommer nu i vinter att ställa upp en Demo-tankstation för vätgas med inbyggd produktion i Umeå. Den kommer att finnas på Svevias industritomt på Västerslätt, och den kommer i första hand att försörja Svevias två bränslecellsbilar (Hyundai ix35FC) samt OAZERs demobil, av samma modell.

Vid eventet presenterade:

Dr. Cecilia Wallmark, från Sweco EnergyStratergies i Stockholm, bakgrunden och den allmänna anledningen till projektets genomförande.

Prof. Thomas Wågberg, från Institutionen för fysik vid Umeå Universitet, den forskning som bedrivs inom elektrolys- och bränslecellsteknik, som OAZER avser att få möjlighet att testa och utvärdera.

Fleet Manager Bertil Rydqvist, från Hyundai Sverige, presenterade Hyundais bränslecellsbilar och gav en omvärldsbevakning i ämnet.

Entreprenadingenjör Mats Granberg Svevia, Umeå, presenterade Svevias skäl till att satsa på vätgasdrift för noll-utsläpp.

Och slutligen:

Boh Westerlund & Mikael Lindblad OAZERs lösning med små, skalbara och mobila tankstationer för vätgas, och att de nu börjat sin resa att placera ut ”Oazer i vätgasöknen”

Eventet hade ett 70-tal intresserade besökare som alla fick information om att vätgasdrivna fordon inte bara hör framtiden till, utan finns i trafik över hela världen och nu även kommer till Norrland, med Umeå som första ort.

Nedan finns mingelbilder och presentationerna i PDF-format samt filmer av presentatörerna och extra material omfattande frågor och utvikningar.

För många var detta event en ögonöppnare om hur fort vätgastekniken har utvecklats på senare år, och många uttryckte sin uppskattning för informationen såväl som eventet och möjligheten som gavs att utbyta erfarenheter och diskutera behov med andra deltagare.

 

PRESSENTATIONER

Cecilia Wallmark - Sweco - Vätgas som drivmedel

Thomas Wågberg - Umeå Universitet - Framtida vätgasproduktion

Bertil Rydqvist - Biltillverkarens syn på vätgas

Mats Granberg - SVEVIA

Boh Westerlund & Mikael Lindblad - OAZER - Tankstationer i vätgasöknen

 

FILMER FRÅN EVENTET

 

Cecilia Wallmark - Sweco - Vätgas som drivmedel

 

Thomas Wågberg - Umeå Universitet - Framtida vätgasproduktion

 

Bertil Rydqvist - Biltillverkarens syn på vätgas

 

Från invigningen av Sandvikens vätgastankstation.

 

Bertil Rydqvist – Fortsättning

 

Mats Granberg - SVEVIA

 

Svevia, alltid på väg, nu med vätgasdrift.

 

Boh Westerlund & Mikael Lindblad - OAZER - Tankstationer i vätgasöknen

 

Eftersnack del 1

 

Eftersnack del 2

 

BILDER FRÅN EVENTET